Eerste elftal - verslagen

ZATERDAG 10 OKTOBER  KFC HOOGEINDE - BOSDAM BEVEREN   4 - 1

Speelden voor KFC Hoogeinde :  Michiel Brys, Brian De Dobbelaer, Jarno De Maesschalck, Samir Loulidi, Nordin Baeyens, Wayne De Cock, Cengiz Kaplan, Yannick Van Mullem, Melvin Bruggeman, Stefan Van Leugenhaege, Angelo Stuer

ZONDAG 20 SEPTEMBER  HEUSDEN B - KFC HOOGEINDE   1 - 1

Zo goed de wedstrijd vorige week was op Sparta Waasmunster zo slecht was de wedstrijd afgelopen zondag op Heusden.

Ondanks de voetballend slechte wedstrijd diende KFC Hoogeinde altijd de wedstrijd te winnen. KFC Hoogeinde probeerde - zoals zij vaak doen - technisch verzorgd voetbal te brengen doch slaagde daar op geen enkel moment in. Niemand haalde zijn normaal niveau. De thuisploeg speelde vooral op kracht en schuwde de duels niet.  De beste kansen waren wel voor KFC Hoogeinde en de thuisploeg kon slechts sporadisch dreigen. KFC Hoogeinde kwam dus verdiend op voorsprong toen Alexander Temmerman naar doel trapte en de thuisdoelman nogal klungelachtig naar de bal klopte.  De goed gevolgde Melvin Bruggeman kopte de bal binnen (0-1 na 19'). Het spel werd er evenwel niet beter op.  Nog voor rust verdiende KFC Hoogeinde overduidelijk een strafschop toen een thuisspeler bij het het uitvoetballen de bal met de hand beroerde. De scheids zag het evenwel (zogezegd !) niet. Het bleef niet bij die ene blunder. Ruststand 0-1.

Na rust bleef de scheidsrechter meer en meer in de kijker lopen (en dat is wat hij eigenlijk wou). De ene na de andere foute beslissing stapelde zich op. Jammer genoeg lieten de spelers zich hier ook aan vangen. De jonge Alexander Temmerman speelde te kort de bal terug op Michiel Brys, de Heusdense spits omspeelde Michiel en trapte de bal binnen (1-1 na 59'). Heel jammer want eigenlijk had de bezoekende doelman nog niet echt veel werk gehad.

De thuiskapitein keek tegen zijn tweede geel aan maar de scheids had het weer verkeerd genoteerd (of zelfs niet opgeschreven ....). Iedereen rond het veld wist dat het inderdaad zijn tweede geel was.  Brian De Dobbelaer kreeg nog een reuzekans en ook KFC Hoogeinde ontsnapte aan een tegendoelpunt. De thuisdoelman naaide Angelo Stuer een kaart aan en dat deed hij ook met Dylan Van Hese die zelfs van de scheids zijn tweede geel kreeg toen hij verhaal ging halen. Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel waar niemand echt blij van werd. Dat de scheidsrechter diezelfde avond op social media zich nog vrolijk (hij voelde zich feestelijk) maakte om het aantal kaarten dat hij had getoond zegt genoeg......

Speelden voor KFC Hoogeinde : Michiel Brys, Brian De Dobbelaer, Jarno De Maesschalck, Samir Loulidi, Nordin Baeyens, Dylan Van Hese, Cengiz Kaplan, Yannick Van Mullem, Melvin Bruggeman, Stefan Van Leugenhaege (80'Angelo Stuer), Alexander Temmerman (65' Omar Mediavilla)  (Bram Schamphelaere en Bryan Van Driessche kwamen niet in)

ZATERDAG 12 SEPTEMBER  KFC SPARTA WAASMUNSTER B - KFC HOOGEINDE  0 -3

Het was voor velen onder ons reikhalzend uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd van onze eerste ploeg. Niet alleen was het al geleden van in maart dat er nog eens voor de 'punten' werd gespeeld alsook keek iedereen met belangstelling uit naar het nieuwe KFC Hoogeinde. Liefst vijf nieuwe spelers stonden in de basis en op de bank zaten er ook nog eens twee.

De oefenmatchen verliepen zeker niet slecht al was het spelpeil de laatste twee wedstrijden niet goed en was er zeker nog ruimte om het niveau op te krikken.

Thuisploeg Sparta Waasmunster B staat al enkele jaren bekend als een ploeg met heel wat voetballend vermogen en ervaring en kon dus gelden als een goede waardemeter. Opvallend veel supporters van KFC Hoogeinde waren afgezakt naar de Frank Baurstraat en zij kregen waar voor hun geld.

KFC Hoogeinde domineerde de ganse wedstrijd en liet heel fraai voetbal zien. Het was wachten op het eerste doelpunt van een sterk KFC Hoogeinde. Na 40' zette onze spits Melvin Bruggeman zich sterk door en knalde de bal onhoudbaar binnen (0-1 na 40'). KFC Hoogeinde kreeg nog enkele kansen om de score uit te diepen en het was Yannick Van Mullem die er het dichtste bij was doch hij kopte - net voor rust - op de paal. Ruststand 0 - 1

Na rust kregen we het zelfde spelpeil: KFC Hoogeinde doorlopend in de aanval en een quasi werkloze bezoekende doelman Michiel Brys. Iets voor het uur kregen we een werelddoelpunt te zien toen Cengiz Kaplan de bal vanop 35 meter onhoudbaar in de winkelhaak trapte. Hiermee nam Cengiz alvast een patent op het doelpunt van het jaar ! (0-2 na 58'). Melvin Bruggeman bekroonde zijn sterke wedstrijd met zijn tweede van de avond. (0-3 na 67'). KFC Hoogeinde kon verder rustig de wedstrijd uitspelen en het dient gezegd dat de score voor de thuisploeg nog meeviel want de eindscore had inderdaad nog hoger kunnen oplopen.

Al bij al een dik verdiende overwinning voor een heel sterk KFC Hoogeinde dat bewees in zijn 50ste levensjaar meer dan ooit springlevend te zijn. Opvallend was de heel sterke wedstrijd van jonkie Alexander Temmerman (moet nog 18 worden !!), de twee doelpunten van Melvin Bruggeman en de ijzersterke perfomance van Dylan Van Hese.

Volgende week zondag trekken we naar het voor ons onbekende Heusden B dat evenwel ook al sterk uithaalde in hun eerste wedstrijd.

Supporters op post !!!

KFC Hoogeinde speelde met:
Michiel Brys, Brian De Dobbelaer, Jarno De Maesschalck, Samir Loulidi, Nordin Baeyens, Dylan Van Hese, Cengiz Kaplan, Yannick Van Mullem, Melvin Bruggeman (82' Bryan Van Driessche), Stefan Van Leugenhaege, Alexander Temmerman (89' Omar Mediavilla) ( Bram Schamphelaere en Michael Bals kwamen niet in actie)